четвъртък, 14 януари 2010 г.

Разбиха лаборатория за производство на канабис във Врачанско

Лаборатория за производство на канабис откриха в къща в мездренското село Старо село, съобщи Росен Иванов от МВР-Враца. Снощи около 18.00 ч. полицаите са задържали на място двама мъже, на по 23 години, от Костинброд. Единият е оказал съпротива при ареста. Задържаните са разделени в РУ на МВР в Мездра и Враца за 24 часа.

Една от стаите на къщата, собственост на 74-годишната Г.Л., е пригодена за отглеждане на растения от рода на индийски коноп. Открити са инсталация за отглеждането му, напоителна система, кварцови лампи, нагреватели и овлажнител на въздуха, 300 гр зелена и суха листна маса, която реагира на марихуана. Полицаите са установили още, че електрическата инсталацията на къщата е била прикачена директно към електропреносната мрежа.

Според Росен Иванов килограм от този сорт холандски канабис струва над 5000 лв. "Лабораторията би могла да работи целогодишно, тъй като не се влияе от външни условия, поддържа се постоянна температура и влажност. "Слънцето" е 400-ватова ултравиолетова лампа, която се гаси за 8 часа, за да инсценира "нощ", растенията се обогатяват с торове. Видяхме как листенцата на растенията се движат от въздуха, довеждан по въздуховоди. Имаше направена локална инсталация за разлагане на водата електролитно на водород и кислород, за обогатяване на въздуха. Такава технология не съм виждал в дългогодишната си практика", разказа пред журналисти той.

"Във Враца в момента няма организиран пазар на дрога", категоричен беше Иванов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB