петък, 8 януари 2010 г.

Неотложен разговор.

"Правите ли безопасен секс?"
Разговор върху един деликатен въпрос.

Кой би могъл да задава такива въпроси? Вашият доктор? Той или тя са длъжни.

А вие бихте ли задали такъв въпрос на потенциален сексуален партньор?

По въпроса за секса различия не може да има, защото се касае за здравето, макар че мястото е друго - леглото. След всичко, което се случи сега, както и в 80-те и 90-те години, малко знае, комбинирано с латекс може да ви спаси от нещо значително по-сериозно, отколкото една уринарна инфекция и няколко инжекции в задните части.
Не е за учудване, че утвърдителните отговори идват от тези, които директно или индиректно са изложени на сексуално пренасяни инфекции.
Трима от всеки четири запитани знаят или са научили за болни от СПИН. Нещата, обаче стават тревожни в групата, която никога не използва презервативи. Техните извинения граничат от "О, аз мразя тези неща" и "Не мога винаги да нося презерватив с мен" до "Не мога да спя с такива хора".
Повечето от анкетираните нямат проблеми при общуването в леглото, но много малко говорят за безопасен секс, практикуват го нередовно или се страхуват главно от гонорея (трипер). Дълбока пропаст лежи между това, което трябва да правим и това, което правим. Много хора знаят какво представлява безопасен секс, но не намират за нужно да го практикуват. Проблемът при американците е, че не оценяват действителността. А действителността е, че близо един милион американци вероятно са носители на HIV вируса, който може да причинява СПИН. Тогава защо не използвате или защо не настоявате вашият партньор да използва предназна4ените средства.
"Да използвам презерватив?" може да каже партьора ви. "Аз съм чист. Как стоят нещата с теб."
Ако реагирате по този начин сигурно ще имате проблеми. Никоя любов не е толкова важна, че да рискува неговото или нейното здраве.
Не чакайте да дойде горещият момент, за да мислите за предпазните средства. Говорете за тези неща и се подгответе предварително. Подгответе ги и ги пазете близо до леглото.

                                                              Мислете за това!

Знаете ли че?
 Не може да се заразите с HIV (Вирусът на СПИН) при случаен контакт, например, при ръкуване.
 Не можете да се заразите с HIV при ползването на обществен телефон, пиенето на вода от чешма-фонтан, ползване на обща стая, къпане в плувен басейн.
 Не можете да се заразите от HIV от обща чаша, при кашлица и хрема.
 Не можете да се заразите с HIV при преливане на кръв. Всяка банка кръв се тества преди да бъде използвана за преливане.
 Не можете да се заразите с HIV при ухапване от комар.

Всеки ден 8,000 души в света умират от СПИН, а нови 14.000 се заразяват!

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB