сряда, 6 януари 2010 г.

Вашата тренировка - стъпка по стъпка.

 Преди да започнете тренировката направете 1-2 серии за загряване, за да повишите температурата и кръвоснабдяването на мускулите, които ще тренирате. Мускулите стават по-еластични и по-малко предразположени към травма. След като мускулите са загрели лекото разтягане е полезно, за да подготви мускула за тренировка.

 След като мускулите са загрели, изберете тежестите, с които спокойно можете да направите 8-10 повторения.Направете първата серия.


 Почивайте достатъчно, за да нормализирате дишането си. Този период на почивка може да трае около минута, но може да бъде и по-продължителен(например дже минути) при големи мускулни групи като крака.

 Повишете тежестите във втората серия, така че да не можете да направите повече от осем повторения. Ако искате да сте перфектни трябва да стигнете "до отказ" след осем повторения. Ако, обаче стигнете до осмото повторение и чувствате, че можете да направите още - направете ги. Важното е да доведете мускулите "до отказ". Помнете за прага на растежа. Много бързо можете да се откажете там.

 На третата и на последната серия от упражнението повишете отново тежестите, така че да можете да направите с тях не повече от шест повторения. След това вашият партньор трябва да ви помогне, ако това е необходимо да направите последното повторение. Не правете повече форсирани повторения. Едно или две на последната серия на едно упражнение обикновено е достатъчно.

 Преминете към второто упражнение и го повторете по същия начин както първото. Ако е необходимо можете да направите и трето упражнение, но това се препоръчва само за големите мускулни групи като гръб и крака.

 Стремете се да увеличавате тежестите периодично. Основата на всяка добра тренировъчна програма е стремежът да се вдигат все по-големи тежести, за прогресивно натоварване на мускулите, карайки ги да се адаптират към претоварването чрез разтеж.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB