неделя, 13 декември 2009 г.

Берлускони пребит?


Неидентифициран мъж удари с юмрук премиера на Италия Силвио Берлускони и му пукна устната. Нападателят бил арестуван, а премиера се е почувствал зле и веднага бил откаран от охраната си в болница.Инцидентът станал докато министър-председателят раздавал автографи след среща с привърженици на своята партия в Милано.
При удара 73-годишният паднал на земята.
"Това, което направиха на Берлускони, е акт на тероризъм", заявил лидерът на крайно дясната партия "Северна лига" Умберто Боси. Според очевидци мъжът държал метален предмет в ръката си, с която ударил премиера.
Други казват, че Берлускони бил ударен с метална миниатюра на Миланската катедрала.

Преди митинга премиерът бил пресрещнат от група хора, които го нарекли "палячо". Премиерът на няколко пъти им отговорил с думите "Засрамете се!".

Той бил идентифициран като Масимо Тарталиа, около 40-годишен.
Рейтингът на италианския министър-председател продължава да пада. Срещу Берлускони през ноември бяха подновени две съдебни дела - за корупция и за данъчни измами. Разкаял се мафиот от коза ностра намекна, че премиерът е имал връзки със сицилианската мафия. Това също може да е повлияло, макар да беше опровергано от арестуван мафиотски бос, който заяви, че никога не е имал каквито и да е връзки нито с премиера, нито с негов близък сподвижник.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB