сряда, 16 декември 2009 г.

Искам големи мускули!


Доброто хранене е като бягане с препятствия. Колко от вас биха предпочели пиле с пълнозърнест хляб вместо пица и бира или протеинова напитка пред шоколада?
Ако искате да промените вашата физика избягвайте сладките, солените и мазни изкушения.

Мнозина искат да имат големи мускули. Много млади хора искат не просто да са големи, а да имат и добре оформена физика. Други искат да се състезават и да печелят награди. Всички те обикновенно се обръщат най-напред към суплементите, като протеините на прах, креатин и други, надявайки се, че така ще изградят по-големи мускули. Преди обачеда се обърнем към суплементите трябва да се научим да се храним правилно. Рейчъл Гейк, специалистка по спортното хранене в университета в Индиана споделя, че често вижда атлети, които се хранят 1-2 пъти дневно. Необходимостта да се хранят по-често тя споделя по отделно с всеки атлет. Вие наистина се нуждаете от храна през целия ден.
Обичаен навик, особено за студентите е да стават късно и да отиват направо на лвкции, като по пътя вземат нещо за закуска. Абсолютно задължително е да се храните по-често. Най-добре е да започвате храненето рано със закуската и да продължите да се храните в течение на деня. Изберете си няколко малки до умерени приема на храна или основно хранене. Намирайте винаги по 15-20 минути поне веднъж в деня да направите почивка от претрупания график, да отдъхнете и да се нахраните.
За да направите мускули закуската е задълвителна. Ако искате да вдигате тежести започвате с храненето веднага след събуждане-колкото по-скоро, толкова по-добре. Сънят е голям катаболен прозорец, който трябва да бъде запълнен със сутрешното хранене, което задължително включва протеин.
Няма време за омлет от яйчен белтък? Хвърлете в чантата няколко неща и закусвайте по пътя за училище или работа. Хранете се по-често и тренирайте постоянно и скоро ще тръгнете по пътя на големите размери.
Едва след като сте фиксирали вашият хранителен режим осигурете приема на суплементи като креатин, протеин на прах и мултивитамини. Запомнете суплементите не са застрахователна полица, с която можете да заместите, ако не се храните добре или само 1-2 пъти дневно. Много от атлетите смятат, че ако вземат някакви суплементи те могат да не се притесняват за приема на храна и течности. Това е нещо като застраховката за колата. Не можете да си мислите, че като сте застрахован трябва да карате като луд.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB