понеделник, 14 декември 2009 г.

Стратегии за овладяване на апетита.



За да контролирате храненето и глада си, експертите препоръчват да се замислите върху "какво, кога, кой и защо" на поведението и работата си от тук нататък.
Първо определете кои са храните, които Ви съблазняват. В повечето случаи това са няколко неща, обикновенно храни, които са богати на мазнини, нишесте и захар. Отбележете храните, които изяждате прекалено бързо: онези, които не можете да спрете да ядете, след като веднъж сте започнал; храните, които ядете до пръсване; онези, които криете от другите или храните, за които мислите непрекъснато. Сладолед, пица, зърнени храни, бонбони и сладкиши, като понички например, са сред най-чеатите примери.
Веднъж устаноеили тези храни, махнете ги от кухнята си и ги изтрийте от списъка със седмичните примамливи храни, като ги замените с нещо друго.
Знанието къде и кога да ядете също може да влезе в употреба. Предварително планиране и правилният избор са по-ефективни от волята/решението, когато Ви завладее желанието да се натъпчете.
"Защо"-то на леките закуски е извинението към самия Вас преди да се надхвърлите върху храната. Идентифицирайте това извинение и си пригответе възражение към следващия път, когато се окажете съблазнен.
Например "Нуждая се от поничка, защото съм притеснен..." може да бъде последвано от "но вместо това ще се обадя на приятелката си..." Задайте въпроса с кого ядете "забранени" храни и се постарайте да се събирате с тези хора, само про положение, че няма да ядете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB