вторник, 22 декември 2009 г.

Меси най-добър футболист в света.


Лионел Меси получи поредното си признание. Той беше избран за най-добър футболист в света в традиционната анкета на ФИФА. 22-годишният нападател прибави ценния приз към "Златната топка" на списание "Франс Футбол", която спечели преди няколко седмици. Той е и първият аржентинец, спечелил наградата, която е логичният финал на една година, изпълнена с успехи за Меси и Барса. През 2009 каталунците завоюваха всички възможни трофеи - титлата, Купата и Суперкупата на Испания, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и световното клубно първенство.

В класирането южноамериканецът изпревари миналогодишния победител Кристиано Роналдо, носителя на трофея за 2007 година Кака и съотборниците си в Барса Чави Ернандес и Андрес Иниеста. Меси беше номиниран в анкетата на ФИФА за трета поредна година, като в предишните две неизменно оставаше на второ място. Този път той не остави никакви шансове на конкурентите си и получи цели 1047 точки от гласовете на националните селекционери на страните членки на ФИФА и капитаните на отборите. Второто място зае Кристиано Роналдо с 352 точки, а Чави Ернандес е трети с 196 точки.

"Меси наистина игра много добре през годината, но Иниеста и Чави също заслужаваха да са на първото място. Ако можех, бих поставил на върха и тримата", заяви Кристиано Роналдо.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB