понеделник, 14 декември 2009 г.

Изчистване на мазнините!

За да направите нисковъглехидратната си диета по-ефикасна и по-поносима, използвайте следните суплементи. Ако финансите ви са ограничени можете да тръгнете от началото на списъка и да спрете до там, докъдето ви се простират възможностите.

Суплементи за изчистване на мазнините:

Креатин
Вземайте креатин преди и след тренировка, общо около 5 g дневно.Креатинът уголемява клетките, карайки мускулите да задържат вода и да се надуват. Интересно е, че това намалява мускуло-разграждащите ензими, което прави креатинът идеален суплемент, както за трупане на мускулна маса и за запазването им по време на фаза на изчистване.

Глутамин
Вземайте 5-10 g глутамин най-малко два пъри дневно-веднъж след тренировка и веднъж, когато решите. Той не само запазва мускулите и подпомага функциите на имунната система, но поддържа и нивата на бикарбонат в кръвта. Бикарбонатите подпомагат съхранението на мускулите, като не позволяват да се повиши киселинността в кръвта, реакция от намаляването на калориите. Като енергиен източник за стомаха и клетките на имунната система, глутаминът предпазва тялото ви от загуба на мускулна маса.

Витамин С
Вземайте по 1 g един-два пъти дневно освен онзи, който се съдържа в комплекса от мултивитамини и минерали.

Мултивитаминен/минерален комплекс
Той покрива основните ви нужди и ви гарантира, че няма да изпаднете в недостиг - основна грижа по време на строг хранителен режим. Уверете се, че приемате по 200 микрограма селен и 400 единици витамин Е(пакетът трябва да съдържа 1000 mg калций, включително фолиева киселина и биотин). Нуждаете се също така и от 450 mg магнезий, но вече го получавате, заедно с цинк от ZMA. Не вземайте допълнително цинк.

ZMA
Освен достатъчно почивка, вземайте 3 капсули ZMA преди лягане. Това ще ви помогне да овладеете повишаването на кортизола и ще ви повиши концентрацията на анаболните хормони (тестостерон и IGF 1), които се наблюдават по време на периоди с високоинтензивни тренировки.

Антиоксидантни екстракти
Антиоксидантите предпазват мускулите ви от вредното въздействие на свободните радикали, вторичен продукт от тренировките. Вземайте плодови и зеленчукови екстракти, които се равняват на 6 порции плодове и зеленчуци дневно.

Омега-3 мастни киселини
Вземайте 6-10 g рибено масло и 1 до 2 с.л. ленено масло, разпределени на 2-3 дози през целия ден. Това ще укрепи ставите ви и ще предизвика защитен, ускоряващ възстановяването и противовъзпалителен ефект върху нускулите. Омега-3 мастните киселини подобряват метаболизма, когато сте на нисковъглехидратна диета.

НМВ
За кетогенни диети вземайте 3 g НМВ между храненията, 2 или 3 пъти дневно. НМВ намалява риска от увреждане на мускулите. Диетите повишават възможността от загуба на мускули по време на и след тренировка, така че билдерите ще почувстват ползата от НМВ в това отношение.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB