четвъртък, 7 януари 2010 г.

Известните не стават за учени!

Знаете ли, че когато ядете месо, то престоява в червата ви 40 години, като загнива и причинява болест, която накрая ви убива?

"Това е факт!". Поне според бившата съпруга на сър Пол Макартни - Хедър Милс, която е върла защитничка на животните и преди години дори преследва Джей Ло, за да й връчи пропаганден филм против използването на истински кожи в модната индустрия.

Всъщност месните протеини, като всички останали, се разграждат от ензимите и абсорбират в тънкото преди да достигнат до дебелото черво. Всичко недосмляно в рамките на няколко дни се изхвърля с изпражненията", успокоява гастроентерологът Мелита Гордън от Университета на Ливърпул.


Дженифър Лопес е само една от редицата знаменитости, чиито изявления в медиите миналата година са били проучени и опровергани или поправени от организацията "Разум за науката" (SenseAboutScience.org.uk), базирана във Великобритания.

Тя публикува годишни прегледи от 2007 г. насам, след като е получила сигнали за научно съмнителни или неправилни твърдения на звезди, които поради известността си могат да подведат мнозина.

Сред тях са от идеите на актрисата от "Трансформърс" Меган Фокс за достойнствата на оцета като средство за отслабване до предупрежденията на Гуинет Полтроу за пестицидите - все аплодирани от феновете им.

Че благодарение на оцета организмът се тонизира и топи килограми фанатично вярват още моделът Синди Крофорд и Фърги от "Блак айд пийс".

Меган Фокс бе цитирана да казва: "Той (оцетът) прочиства целия организъм. Справя се много бързо с течностите, които много жени трупат по време на менструацията.

Аз не си падам изобщо по диетите и фитнеса и определено съм фен на сладкото, така че за мен това е начин да се прочиствам от време на време от многото захари, които поглъщам".

Няма вълшебно хапче или питие, което да реши проблема с килограмите просто ей така, убедени са обаче диетолозите. Човешкият организъм, вкл. черният дроб, е добре смазана детоксикираща машина, на чиято работа оцетът няма да помогне драстично - независимо дали е органичен, ябълков и прочие, обясняват те.

През изминалата година някои звезди бяха смъмрени например за неразбирането, че хормоните са сложни химически съединения, произвеждани от жлезите, както и че овулацията е естествено потисната от бременността и продължителното кърмене.

От "Разум за науката" се заканват да следят и занапред псевдо-научните изказвания на звездите и да ги поправят своевременно.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

©2009 SNOWMUZIC | by TNB